מתי מומלץ להתחיל ללמוד לפסיכומטרי ובאילו שעות של היום הכי מומלץ לעשות זאת? האם זה לגיטימי לעבוד תוך כדי הלמידה למבחן? מתי להתחיל לעבוד על הסימולציות לקראת הבחינה והאם לעשות זאת לבד או באמצעות קורס? כל כך הרבה שאלות מטרידות אותנו כאשר אנו מחליטים לגשת לבחינה הפסיכומטרית, ומה הפלא? מדובר בבחינה שתקבע את עתידנו באקדמיה.
לפני שמתחילים ללמוד לפסיכומטרי כדאי ללמוד קודם כל על עצמנו
לפני שבכלל מתחילים ללמוד לפסיכומטרי כדאי לשאול את עצמנו מספר שאלות (תוך כדי שאנחנו בוחנים את סגנון הבחינה), כדי להתכונן לתקופה הלא פשוטה המתקרבת בצורה הטובה ביותר:
- האם אני מסוגל ללמוד לבד?
- במה אני טוב יותר – שפה, מתמטיקה או אנגלית?
- כמה זמן יקח לי לדעתי לפתור שאלה מכל סוג?
- במה אני טוב יותר בתוך כל פרק. לדוגמא, בפרק האנגלית אולי אני טוב יותר בהשלמת המשפטים? במתמטיקה בשאלות אלגברה, ועוד.
- במה אני מתקשה, ומדוע? האם הזמן המוגבל הוא מה שמקשה עליי? שיטת הפתרון? הבנת השאלה או שמא הסחת דעת אחרת כגון עייפות, לחץ, ציפיות גבוהות ועוד.
- מה יכול לעזור לי לשפר את התוצאות שלי? האם מעבר נוסף על החומר? שינוי שיטת הלמידה?
- בסופו של דבר, ככל שתכירו את עצמכם טוב יותר ותדעו מהן נקודות החולשה שלכם ומה לדעתכם תוכלו לעשות כדי לשפר זאת, תוכלו להתכונן טוב יותר לקראת הבחינה ולהעלות את הסיכויים לצלוח אותה.
קחו את זה בקלות
ההמלצה הכי טובה שנוכל לתת לכם היא פשוט לקחת את התקופה הקרובה בקלות. ללמוד לפסיכומטרי זה אתגר לא פשוט, אך רבים עשו זאת לפניכם ורבים יעשו זאת אחריכם. תנשמו עמוק, שימו לעצמכם תזכורות למטרה שלשמה אתם לוקחים על עצמכם את האתגר והכי חשוב – אל תשכחו לאפשר לעצמכם לנוח ולהתפנק מידי פעם. גם למידה אינטנסיבית מידי עלולה לעייף אתכם ולעצור את רצף המידע שאתם קולטים. שבו עם חברים מידי פעם, כתבו סימולציות ביחד והכי חשוב – אל תשכחו לעצור כדי למלא את מצבור האנרגיות שלכם. ושיהיה בהצלחה!