בכל שנה מתקיימים כמה מבחני פסיכומטרי. ישנם שישה מועדי פסיכומטרי לאורך השנה, כאשר חודשיים מפרידים בין כל מועד. חשוב לדעת כי לא כל מועד מתאים לכולם. למשל, עבור תלמידים בעלי לקויות למידה יש רק 3 מועדים מתאימים לאורך השנה, וכך גם לדוברי שפות כמו ספרדית וצרפתית. רבים אשר עומדים לפני מבחן פסיכומטרי, או כבר עברו מבחן אחד, תוהים לכמה מועדים לגשת, איך יוכלו לדעת מתי לעצור וכיצד להתכונן נכון יותר לכל מועד.
אם גם אתם מוצאים את עצמכם שואלים את השאלות הללו, קראו את המאמר הבא ותסיימו עם תשובות.
התוצאה הגבוהה ביותר היא זו שקובעת
אחד הדברים שחשוב שתדעו כאשר אתם מתלבטים לכמה מועדי פסיכומטרי לגשת הוא שבמבחני הפסיכומטרי התוצאה הקובעת הוא הציון הגבוה ביותר בין כל המבחנים, ולא הציון של המבחן האחרון שעברתם. כך שאין לכם כל מניעה לעבור כמה מועדי פסיכומטרי שונים עד שתגיעו לתוצאה ממנה אתם מרוצים, או לפחות תנסו ותדעו האם יש לכם אפשרות לקבל ציון גבוה יותר ממה שקיבלתם במבחנים הקודמים.
יחד עם זאת, אל תנסו את הגישה הזו מראש. קודם כל זה מייאש מאוד. בואו כבר אל המבחן הראשון מוכנים לחלוטין, ולא מתוך ידיעה כי תרצו להיבחן שוב. בנוסף, אם נבחנתם במועד מסויים אתם לא יכולים להיבחן מיד במועד שאחריו, אלא לחכות למועד שלאחר מכן, מה שאומר שיש לכם ארבעה חודשים בין כל בחינה, וככל שתגשו אל יותר מבחנים כך תבזבזו זמן יקר יותר ויותר.
תלוי בתחום הלימודים אליו אתם שואפים
באופן כללי, מלבד הקבלה למכללה או האוניברסיטה, ציון הפסיכומטרי פחות בא לידי ביטוי בהמשך החיים שלכם. לכן, אם קיבלתם ציון המאפשר לכם להתקבל לתחום הלימודים אותו אתם שואפים ללמוד, אל תנסו להלחם במשך חודשים ולעבור כמה מבחנים בכדי לקבל ציון גבוה יותר. פשוט התחילו בלימודים, ההשכלה שלכם תתרחב תוך כדי הלימודים. את התשוקה שיש בכם השקיעו בלימודים. בסופו של דבר, ציוני המבחנים של המכללה או האוניברסיטה בה אתם לומדים הם הרבה יותר משפיעים.