חשבים ניידים החליפו מזמן את המחשב הביתי ברמת הפופולאריות והנוכחות שלהם בחיי היום-יום שלנו. בישראל, כמו בכל מדינה אחרת בעולם המערבי, ואפילו בעולם המתפתח, המחשבים הניידים הפכו לחלק שוטף בחיים, לצד הסלולאריים החכמים, ומעבדות לתיקון מחשב נייד הם דבר נפוץ במיוחד.
בכל הנוגע למחשב הנייד, תיקונים דורשים בעלי מקצוע, ובעוד שאת המחשבים האישיים של פעם ניתן היה לפתוח בקלות ולהחליף רכיבים גם ללא ידע רב, עם מברג פשוט וחוברת הוראות קצרה, המחשבים הניידים מורכבים, ופחות ידידותיים ל"הנדי מן" הממוצע
מעבר לכך, תיקון מחשבים ניידים לרוב נוטה לעלות מעט יותר מתיקון המחשב הנייח, בו ניתן לא רק להחליף רכיבים במהירות ובקלות, מה שאומר זמן טכנאי מופחת, אלא גם למצוא רכיבים בשווקי יד שנייה או חדשים מהחנות במחירים נגישים במיוחד.
תיקון המחשב הנייד שלכם במעבדה רשמית בחו"ל
המחשבים הניידים הם בסיס לעבודה של אינספור בעלי עסקים, אנשי עסקים וסטודנטים ברחבי העולם, כולם נעים על פני הכדור וממדינה למדינה. הצורך במעבדות בינלאומיות לתיקון מחשבים ניידים הוא צורך ברור, והחברות הגדולות מייצרות מערך תמיכה בינלאומי לתיקון כל מחשב נייד שיצא מהמפעל שלהן.
חברות כמו IBM LENOVO, גוגל, HP, טושיבה, דל, אפל וכיו"ב תומכות במעבדות ברחבי העולם, ומציעות מערך תמיכה בלקוחות שלהם. לעיתים ניתן לשלוח את המחשב הנייד שלכם לתיקון במעבדה הרשמית של החברה, ובמקרים אחרים בהם תצטרכו תיקון למחשב נייד תצטרכו למצוא מעבדה מורשית.
תיקון עצמי – עשה זאת בעצמך
תיקון מחשב נייד בשיטת עשה זאת בעצמך הוא צעד אמיץ לאלו שאין להם ניסיון בדבר, אך לעיתים צעד מעניין ומרתק, כניסה לעולם של ידע חדש.
כיום, עם מגוון אינסופי של סרטוני הדרכה מקוונים, וגישה לחלקי חילוף דרך אתרי יד שנייה או חנויות חלפים ואביזרים למחשבים בכל הרשת ניתן בהחלט להגיע לידע ולחומרים הדרושים בכדי למצוא את הפיתרון לבעיות פשוטות במחשב הנייד שלכם, ולתקן אותן בעצמכם.
חשוב להבין כי טעות בתהליך עלולה להוביל לנזק חמור יותר שיגרור הוצאות גבוהות בהרבה בהמשך. לכן ההמלצה היא לא לגשת לתיקון מחשב נייד ללא ידע מוקדם.