שרת המשפטים, איילת שקד, הפיצה תזכיר חוק האומר כי תקופת ההתמחות במשפטים תוארך למשך שנה וחצי. הארכת ההתמחות תחל ארבע שנים לאחר האישור הסופי של הצעת החוק והיא לא תחול על סטודנטים שכבר התחילו את לימודיהם אלא רק על סטודנטים חדשים.
בחודש יוני 2016 שלחה שרת המשפטים תזכיר חוק בנוגע להארכת תקופת ההתמחות למשך שנה וחצי במקום הנהוג היום, שנה אחת. סטודנטים אשר כבר לומדים תואר ראשון או תואר שני במשפטים לא צריכים לדאוג מהארכה זו ועליהם לדעת כי זו לא תחול עליהם. החלטה זו על הארכת התקופה, גובשה בשיתוף של השרה, ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, נציגי המוסדות להשכלה גבוהה ובשיתוף של נציגי הסטודנטים למשפטים.
כל סטודנט או כל מי שחושב להיות סטודנט למשפטים צריך להכיר את התזכיר היות והוא אומר דברים שיכולים להשפיע עליו. עוד אומר התזכיר כי כל סטודנט אשר ילמד תואר נוסף ואין זה משנה באיזה תחום (כלומר לא רק תואר שני במשפטים לאחר סיום התואר הראשון), יזכה לקיצור תקופת ההתמחות וזו תעמוד כפי שהיא היום, שנה בלבד. למעשה ישנם שלושה מקרים בהם יוכל בוגר התואר לזכות בקיצור התקופה ואלו: אם יש לסטודנט שני תארים ראשונים, אם הסטודנט למד תואר משולב או אם הוא לומד במקביל לתואר ראשון ולתואר שני.
כדי ליהנות מקיצור תקופת ההתמחות לא מספיק לעמוד באחד מבין המקרים לקיצור התקופה אלא יהיה על הבוגר לעבור קורס מעשי בן 80 שעות לימוד. הרעיון של הקורס הוא לדאוג שלכל בוגר יהיה את הידע הבסיסי הנדרש לו לצורך עבודה בפועל של עריכת דין. כלומר, גם מי שילמד תואר נוסף כמו תואר שני במשפטים, תארים מקבילים או שני תארים יחד, יצטרך לעבור את ההכשרה הנ"ל. את ההכשרה יוכלו להעביר הפקולטות למשפטים שבמכללות ובאוניברסיטאות. קורס זה לא יזכה בנקודות אקדמאיות (כלומר הוא נפרד מתוכנית הלימודים) ולא יהיה חלק מהדרישות לסיום התואר האקדמי. כמו כן, הקורס לא יתקיים תחת פיקוח של המועצה להשכלה גבוהה.
החלטה נוספת שהתקבלה היא הידוק הפיקוח על המאמנים בתקופת ההתמחות. בתזכיר שהוגש הוצע כי ימונה שופט בדימוס אשר ישמש כמפקח על ההתמחות. המפקח יעמוד בראש מערך פיקוח של הלשכה ותפקידו יכלול גם מתן ייעוץ ללשכה. בתזכיר צוין כי יהיה על המפקח לבחון בין היתר גם את אופי עבודת המתמחה ואת תנאי ההעסקה שלו. מטרת התזכיר עצמו על פי שרת המשפטים היא להעלות את יכולותיהם של עורכי הדין ולנצל בדרך המיטבית את תקופת הכשרתם.
סטודנטים אשר רוצים לגשת ללימודי תואר שני במשפטים במכללה האקדמית נתניה צריכים לדעת כי הם יקבלו מהמוסד את התמיכה המלאה הן בתקופת הלימודים והן לצורך קיצור ההתמחות. המכללה מכירה את השינויים הצפויים ומזמינה כל סטודנט ומתעניין בלימודי משפטים להגיע, לשאול שאלות, לברר פרטים על התואר ועל תקופת ההתמחות ולקבל את כל התשובות הרלוונטיות.